Doorgaan naar artikel
Heeft u advies nodig? Bel ons dan gerust op 06 86 05 56 41.
Heeft u advies nodig? Bel ons dan gerust op 06 86 05 56 41.

Een scootmobiel aanvragen via PGB

Bent u op leeftijd en heeft u moeite met lopen of bent u invalide? Bent u op zoek naar een betaalbare scootmobiel? Dan is deze informatie voor u!

U kunt namelijk een aanvraag indienen voor een scootmobiel via het WMO-loket van uw gemeente. Het WMO-loket voert de Wet Maatschappelijke Ondersteuning uit en beslist of u in aanmerking komt voor een scootmobiel. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om een scootmobiel aan te vragen met behulp van een Persoonsgebonden Budget (PGB). 

Hoe vraagt u een scootmobiel aan via het Persoons Gebonden Budget?

Als u een medische indicatie heeft, is de gemeente wettelijk verplicht om u te voorzien van een budget om een scootmobiel aan te kunnen schaffen. U kunt een PGB budget aanvragen bij de gemeente. U ontvangt een vast bedrag waarmee u een scootmobiel kunt aanschaffen. Of waarmee de aankoop van een scootmobiel grotendeels gefinancierd is. Zo blijft u goed mobiel en hoeft u zich geen zorgen te maken over hoge kosten.

Een scootmobiel kiezen

Kies de meest geschikte scootmobiel met het bedrag dat u van de gemeente ontvangt, heeft u de vrijheid om zelf te bepalen welke scootmobiel het beste bij uw situatie past. TotaalThuisZorg heeft diverse modellen op voorraad. Zowel nieuw als tweedehands. U kunt uw favoriet kiezen op basis van snelheid, actieradius, comfort of andere voorkeuren. We helpen graag bij al uw vragen en komen graag langs om u een proefritje te laten maken voor uw eigen deur.

 

Bekijk hier al onze scootmobielen!

Wilt u ons gratis bellen voor meer informatie?
Dat kan op  06 86 05 56 41

Wilt u ons liever een mailtje sturen voor meer informatie? 
Stuur ons een mailtje naar info@totaalthuiszorg.nl met uw vragen.